Otthontervezés

Van az úgy…

Tényleg! Amikor minden kicsit más, vagy csak másnak érezzük, de talán elfogadhatjuk, hogy a “más” ugyan csak három betű, mégis sokat jelent. Mindenkinek mást! Ennyit a bugyuta fejtegetésből, nem ez a lényeg. A lényeg a feladat, amitől az eddig tervezési feladatokhoz képest emelni kellett a fordulatszámon és kicsit máshogy gondolkozni. Új ház, új élet! Feltöltve… Tovább »

“Ráncfelvarrás” !

Divatos szó, sokszor halljuk, használjuk. Autóknál frissített modell vagy carstyling témában, fiatalító és kozmetikai kezeléseknél, a divatszakmában.  Nekem, most egy aprócska lakás “tuningja” kötötte le a figyelmemet. A fiatal pár a szülőktől örökölte meg az első közös lakásukat, melyet ezidáig karban tartottak, és a konyhát korábban már saját igényük szerint betülközéskor lecseréltek. De semmi máson… Tovább »

Variációk egy helyiségre

Adott egy 50 m2 es társasházi lakás, melyet a tulajdonos szeretne viszonylag szűk keresztmetszeten áttolt költségvetéssel rendbe tenni.  Felhúzom a szemöldököm, és végignézek a bérlők által részben lelakott lakáson. Ajjajjjjj! Persze, közben már “kisagyban rajzolom” a konyhát…  Két alternatívát is készítettem, mivel összesen egy szoba, konyha, fürdő, és előszoba adta lehetőségeket igyekszik az ember lánya… Tovább »

Fürdőszoba -Meglepetés koncepciótervek.

Dolgozom egy házon, és folyamatosan agyalok a projekten. Tudom, hogy a tulajdonos mit szeretne, de van bennem valami többlet! Meg akarom lepni! Az építész tervek alapján sajnos egyik fürdőben sem sikerült egyszerre a zuhanyzót és a kádat elhelyezni. “Nem adta ki!”- mondták szomorúan…  De, mikor még csak beszélgettünk a terekről és az igényekről, már akkor… Tovább »

Boldog Új Év! Boldog új lehetőségek!

Bokatöréssel befejezni és emígyen ezzel is kezdeni az évet nem valami üdítő, pláne ha az ember lánya egészen más terveket szövögetett korábban, hogy hogyan is szerette volna az ünnepeket tölteni. Az ismerősök sajnálkozva, és minden felületen segítségüket felajánlva biztosítanak róla, hogy nem maradtam egyedül a bajban. Bár finoman filozofál mindenki, mitől is történhetett ez a baleset…. Tovább »

Álmodj, tervezz majd valósítsd meg!

Ebbe a munkába a lehető legmélyebb problémák közepén kezdtem bele. Nem volt könnyű! Olyan szó, hogy lehetetlen, a szótáramban nem jelenik meg, de meg kell tanulnod veszíteni, a padlóra esni. De mindezek után meg kell tanulni felállni a padlóról és megmutatni mennyire erős is vagy azoknak, akik nem bíztak benned, elárultak és akik nem hittek… Tovább »

Markáns kontrasztok!

Nincs nagy közösségi tér, csak funkciókra tagolt terek. A konyha zóna teljesen elkülönül az étkező zónától, ami kissé megnehezíti és érdekessé teszi a tervezést. Jellemzően kicsi, terek, nagy vágyak… és a feladat, az lenne, hogy az amúgy ízlésesen felújított családi házat újradolgozzuk. A megváltozott igényeknek megfelelően ráncfelvarrjuk. A teljes alsó tér tervezésre kerül, de a falakat nem… Tovább »

A türkiz, ami felébreszt a natúr álomból!

Új építésű családi ház nappali -konyha -étkező tervezése. Van amikor tudom mi az ami biztosan tetszeni fog, amiben biztos vagyok, mert annyira egyértelmű! A türkíz az a szín, amit kevesen vállalnak nagyobb felületen, de kedvelik a kékes árnyalatokat. A tulajdonos félve, és bizonytalanul ecsetelte, hogy Ő “kék” embernek tartja magát, mikor rákérdeztem milyen színeket kedvel…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!