Otthontervezés

Van az úgy…

Tényleg! Amikor minden kicsit más, vagy csak másnak érezzük, de talán elfogadhatjuk, hogy a “más” ugyan csak három betű, mégis sokat jelent. Mindenkinek mást! Ennyit a bugyuta fejtegetésből, nem ez a lényeg. A lényeg a feladat, amitől az eddig tervezési feladatokhoz képest emelni kellett a fordulatszámon és kicsit máshogy gondolkozni. Új ház, új élet! Feltöltve… Tovább »

Variációk egy helyiségre

Adott egy 50 m2 es társasházi lakás, melyet a tulajdonos szeretne viszonylag szűk keresztmetszeten áttolt költségvetéssel rendbe tenni.  Felhúzom a szemöldököm, és végignézek a bérlők által részben lelakott lakáson. Ajjajjjjj! Persze, közben már “kisagyban rajzolom” a konyhát…  Két alternatívát is készítettem, mivel összesen egy szoba, konyha, fürdő, és előszoba adta lehetőségeket igyekszik az ember lánya… Tovább »

Boldog Új Év! Boldog új lehetőségek!

Bokatöréssel befejezni és emígyen ezzel is kezdeni az évet nem valami üdítő, pláne ha az ember lánya egészen más terveket szövögetett korábban, hogy hogyan is szerette volna az ünnepeket tölteni. Az ismerősök sajnálkozva, és minden felületen segítségüket felajánlva biztosítanak róla, hogy nem maradtam egyedül a bajban. Bár finoman filozofál mindenki, mitől is történhetett ez a baleset…. Tovább »

Markáns kontrasztok!

Nincs nagy közösségi tér, csak funkciókra tagolt terek. A konyha zóna teljesen elkülönül az étkező zónától, ami kissé megnehezíti és érdekessé teszi a tervezést. Jellemzően kicsi, terek, nagy vágyak… és a feladat, az lenne, hogy az amúgy ízlésesen felújított családi házat újradolgozzuk. A megváltozott igényeknek megfelelően ráncfelvarrjuk. A teljes alsó tér tervezésre kerül, de a falakat nem… Tovább »

Mosolytréning!

Mosolytréning…  “Életed során szív és ész rengeteg csatát vív. Az eszed mindig tudja mi volna a jó, mi lenne a helyes, ám a szíved minduntalan más utakon jár. Az ész mérlegel, értékel, viszont szeretni csakis szívvel lehetséges. Míg az ész mindig a könnyebb utat választja, a biztonságot, a járhatót, addig szíved kanyargós, akadályokkal teli utakra… Tovább »

A türkiz, ami felébreszt a natúr álomból!

Új építésű családi ház nappali -konyha -étkező tervezése. Van amikor tudom mi az ami biztosan tetszeni fog, amiben biztos vagyok, mert annyira egyértelmű! A türkíz az a szín, amit kevesen vállalnak nagyobb felületen, de kedvelik a kékes árnyalatokat. A tulajdonos félve, és bizonytalanul ecsetelte, hogy Ő “kék” embernek tartja magát, mikor rákérdeztem milyen színeket kedvel…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!